2003. július 17., csütörtök                                                        Országos közéleti lap                                                        104. (16 606.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Szoros anyaországi kapcsolatokat ápolnak a Csapi Nyugdíjasklub tagjai. A klub fennállásának tizenegy éve során több magyarországi testvérszerve-zettel vette fel a kapcsolatot és folytat gyümölcsöző együttműködést. Ennek köszönhetően rendszeresen meghívják a klubtagokat az anyaországi rendezvé-nyekre. Legutóbb Budapestre látogattak el a csapi nyugdíjasok a Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetségének meghívására. »»

Rákóczi Sándor botfalvai olvasónk aziránt érdek-lődött szerkesztőségünkben, hogy a biztosítótársa-ságok milyen okból kifolyólag emelik folyamatosan a külföldre személygépkocsival utazók számára a zöld kártya árát? »»

Napjainkban, amikor dudvaként burjánzik körülöt-tünk a giccs, a szép iránt fogékony emberek mind jobban vágynak a valódi, tiszta értékekre. Danielovics Emmi egyike azoknak, akik munkáikkal megpróbál-nak elvezetni bennünket e hamisítatlan kincsek forrásához. »»

Kétségtelenül a modern kor divatja, hogy gyakran és szívesen próbálunk bepillantani ismert vagy akár ismeretlen emberek magánéletébe. Határainkon és a tengeren túl nem ritka, hogy felfedeznek valakit. A menedzserek, a sajtó sztárokat csinál és sztárokat ad el. Nekünk meg csak az jut, hogy nyomon kövessük a – legtöbbször hulló – csillagok sorsának alakulását és bosszankodjunk: "nem jó helyre születtünk". Pedig hiszik vagy sem: Kárpátaljáról is lehet karriert csinálni. »»

Ukrajna Világkereskedelmi Szervezethez való csatlakozása kapcsán tartottak kerekasztal-megbe-szélést a könnyűipar vezetői. Jurij Csernij, a könnyűipari főosztály vezetője kifejtette véleményét, miszerint Lengyelországhoz hasonlóan Ukrajnában is be kell tiltani a használtruha-importot. Már az ezzel kapcsolatos törvénytervezetet is készítik... »»

Válságban van a cipőipar. Már évek óta. Nemcsak Európában, de az egész világon. Kivételt talán csak Kína és az egyre silányabb bóvlit ömlesztő néhány délkelet-ázsiai ország képez. Korábban ennek az iparágnak a divat kiszolgálása és a minőség javítása okozott gondot, ma a gyártásmennyiség, a munka-helyek megőrzése, s ennek eredőjeként, illetve következményeként az értékesítés. Szomorú bizonyí-tékként megemlíthetjük, hogy pár hónap alatt világ-cégek jutottak csődbe. »»

Az első lakó március 24-én költözött be, ma már hatan vannak. Ki Nagyberegről, ki Muzsalyból érkezett, helybéli egyelőre csak egy van köztük. Ha a dolgok továbbra is ilyen jól alakulnak, az egykori körzeti kórház bázisán létrehozott egészségügyi-szociális rehabilitációs részleg rövidesen 20 férőhelyesre bővül. »»

A 13. országos labdarúgó bajnokság felső ligájának múlt heti rajtjával egyidőben az Ukrán Labdarúgó Szövetség elkészítette a 2003/2004-es Ukrán Kupa sorsolását. A "főtáblára" került 64 csapat, köztük a 16 élvonalbeli együttes, augusztus 9–10-én lép pályára az első kupafordulóban. »»
Minden jog fenntartva © 2003 Kárpáti Igaz Szó