2003. május 6., kedd                                                                       Közéleti lap                                                                       67. (16 569.) szám


Kárpáti Igaz Szó

Az alapszabály módosításáról, a júliusi Kongresszus előkészítéséről, új tisztségviselők személyéről is döntött az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) szombaton Ungváron megtartott rendkívüli közgyűlése. A beszámolók-ban többek között elhangzott, hogy Kárpátalján már 10 középszintű szervezete van az UMDSZ-nek, a megye határain túl pedig 14 (a kárpátaljaival együtt 15) regionális szervezet alakult. A szervezetben országos szinten 22, középszinten 200 személy tölt be tisztségeket, 1050-en koordinálják a falvakban alakult alapszervezetek tevékeny-ségét, 225-en pedig a hágón túli regionális szervezetekben teszik ugyanezt. »»

A dobronyi ember – legyen szó akár nagydobronyi, akár kisdobronyi lakosról – különösen kitűnik szorgalmával, derekas helytállásával, ennélfogva pedig azzal is, hogy áldozatos munkájának meg is van az eredménye. »»

Szalókáról telefonált a minap egy olvasónk és azt kérdezte, igaz-e, hogy a széles körű felvilágosító és profi-laktikai munka ellenére az ungvári járásban a múlt évben jelentős mértékben nőtt a kései stádiumban felfedezett mellrákos esetek száma, s ha igen, mi ennek az oka? »»

A napokban a Beregszászi Járási Művelődési Osztály egy Zsigulit, valamint egy kiváló minőségű Belinger hangerősítő berendezést kapott a járási állami közigaz-gatástól. Szabó Andrea osztályvezető elmondása szerint a hangerősítőt a kultúrházban lebonyolított rendezvényeknél használják majd, a gépkocsi pedig lehetővé fogja tenni, hogy gyakrabban keressék fel a művelődési intézményeket, a helyszínen ellenőrizzék munkájukat, szakmai tanácsokat adjanak stb. »»

Ungvár adott otthont annak a nemzetközi táncver-senynek, melyre tizenegy ország 38 versenytánc-klubja nevezett be. A Nemzetközi Versenytánc Szövetség (IDSF), az Ukrán Versenytánc Szövetség, a megyei testnevelési és sportfőosztály, az Ungvári Polgármesteri Hivatal, valamint a Kárpátaljai Megyei Versenytánc Egyesület szervezésében hatodik alkalommal rendezték meg a bajnokságot IDSF Open UZHGOROD-2003 címmel. »»

Május 8.–11. között Ungváron, a Radvánci Szent Gellért Római Katolikus Kollégiumban tartják meg a III. Regionális HÁLÓ Találkozót. A részletek felől Bodnár Violától, a HÁLÓ ungvári és Ungvár-környéki referensétől érdeklődtem. »»
Minden jog fenntartva © 2003 Kárpáti Igaz Szó